O nama

Rasadnik Radonjić je porodična firma sa dugogodišnjim iskustvom i odličnom reputacijom u oblasti proizvodnje rasada povrća, cvijeća i začinskog bilja. Počela je sa radom davne 1987. godine kada smo rasad proizvodili u malim drvenim lejama, a danas je jedan od najvećih rasadnika povrća na teritoriji Crne Gore u kom se godišnje proizvede preko pola miliona rasada. Od proizvodnje rasada u drvenim lejama do današnje proizvodnje u najsavremenijim plastenicima opremljenim modernom mehanizacijom prošle su više od tri decenije.

Rasad se uzgaja u savremenim plastenicima francuske tehnologije sa duplom folijom na naduvavanje, čeonim i bočnim sistemom za otvaranje stranica i rampama za automatsko navodnjavanje biljaka koje se mogu podesiti na krupnije i sitnije orošavanje, u zavisnosti od veličine rasada. Za proizvodnju koristimo isključivo njemački supstrat koji je bogat hranljivim sastojcima koji osigurava pravilan razvoj biljke.

Rasadnik Radonjić u svojoj bogatoj ponudi ima standardne holandske, francuske i italijanske hibridne sorte povrća kao što su paradajz Big Bif, paprika Istra i mnoge druge sorte koje su već nekoliko godina unazad jedne od najprodavanijih kod nas. Pored holandskih, francuskih i italijanskih sorti u ponudi imamo i neke domaće sorte kao što su Grbaljski paradajz, dugi krastavac i td. Takođe, svake godine uvodimo i nove vrste koje prethodno budu isprobane u našoj plasteničkoj proizvodnji kako bi bili sigurni u kvalitet ploda prije nego ih kao rasad predstavimo mušterijama. Na taj način, imamo dovoljno provjerenih vrsta povrća kako bi se za svakog kupca našlo ono što odgovara njegovom ukusu.

U rasadniku kupci takođe mogu dobiti sve vrste savjeta koji se tiču zaštite, proizvodnje i stvaranja idealnih uslova kako bi rasad mogao da nastavi sa rastom i da kvalitetne, ukusne plodove.

Iako višedecenijsko iskustvo i rad garantuju vrhunski kvalitet našeg rasada posjedujemo i sertifikat za proizvodnju rasada izdat od strane Biotehničkog instituta koji je još jedan garant kvaliteta i ozbiljnosti sa kojima radimo.

Već nekoliko godina unazad u rasadniku Radonjić se održavaju ogledni časovi za đake osnovne i srednje škole i studente Biotehničkog fakulteta. Učenici srednje poljoprivredne škole kod nas obavljaju svoju obaveznu ljetnju praksu.