Krastavac

Dinero F1

Dinero F1 je rani hibrid salatnog krastavca, 100% partenokarpni. Plodovi su sjajno tamno-zelene boje, dužine 20-22 cm i ne zadebljavaju pri kraju vegetacije. Pogodan je za uzgoj u prvom turnusu u zaštićenim prostorima. Vrlo otporan na pepelnicu. 

Edona F1

Edona F1 je rani partenokarpni hibrid salatara, namijenjen za najraniju zimsku i proljećnu proizvodnju. Ima odlično zametanje u hladnijim uslovima, bez puno bočnih zaperaka što ga čini idealnim za proizvodnju u uslovima manjeg osvjetljenja. Produkcija plodova je odlična, kvalitet najviše klase, ujednačen sa privlačnom tamno-zelenom bojom. Edona je hibrid koji je poslednjih godina zauzeo vodeće mjesto na našem tržištu.

Fadia F1

Partenokarpni hibrid glatkog mini krastavca, prvorazrednog kvaliteta i visokog potencijala rodnosti. Namijenjen za proizvodnju u proljeće, ljeto i jesen. Ima izuzetno snažan porast, ali vrlo kompaktne i dobro izbalansirane biljke. Zameće od 3 do 4 ploda na svakom koljencu, pa zahtijeva veoma obilnu ishranu i redovnu kontrolu zaperaka. Plodovi su veoma visoke tržišnosti, prosječne dužine 16 do 17 cm. Odlične je otpornosti na bolesti, posebno na pepelnicu i virusna oboljenja.

Dugi zeleni

Dugi zeleni je salatar veoma krupnih i dugih plodova. Biljka je jako robusna a lišće krupno. Otporan je na mnoge bolesti. Plod je dug oko 40 cm, sa malo sjemena, zelen, sladak, sa rijetkim bradavicama. Ima mnoštvo muških cvjetova. Aromatičan, sočan i vrlo ukusan, pravi domaći krastavac salatar.